Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh

Font Size

Menu Style

Cpanel

Pengumuman :Adalah dimaklumkan bahawa Laman Web Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh masih di dalam proses penambaikan, sebarang kesulitan dan kesukaran yang dihadapi sewaktu melayari laman web ini amatlah dikesali. Sila beri komen atau aduan kepada kami jika ada kandungan yang tidak tepat atau lengkap. Harap Maaf.          Anda boleh kunjungi Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh untuk pembayaran hasil secara drive thru yang akan dibuka nanti. Pembayaran ini dapat memudahkan kerja anda.          Anda boleh membeli borang untuk pembelian perumahan di kaunter hasil Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh dengan harga RM1.00 sahaja..

  • images/pdt_rasmi/slide/lveis0.jpg
  • images/pdt_rasmi/slide/lveis1.jpg
  • images/pdt_rasmi/slide/lveis2.jpg
  • images/pdt_rasmi/slide/lveis3.jpg
  • images/pdt_rasmi/slide/slide_1.jpg
  • images/pdt_rasmi/slide/slide_2.jpg
  • images/pdt_rasmi/slide/slide_3.jpg

WARGA PDT

RAKYAT

KORPORAT

PENGENALAN

PEJABAT DAERAH DAN TANAH TEMERLOH ini telah ditubuhkan pada tahun 1889. Daerah Temerloh terletak di sempadan daerah Maran sebelah timur, daerah Bentong di sebelah barat, dan daerah Bera di sebelah selatan. Sekiranya kedudukan ini diambil kira, maka daerah ini mempunyai kelebihan berbanding daerah yang lain di Negeri Pahang. Tambahan pula kedudukan geografinya yang berada di tengah-tengah Semenanjung Malaysia.

Keluasan daerah Temerloh ialah 2,250 km persegi iaitu bersamaan 225070 hektar. Keseluruhan kawasan dibahagi kepada 2 kategori utama iaitu kawasan Majlis Perbandaran seluas 1442 km persegi dan kawasan luar Majlis Perbandaran seluas 808 km persegi.

Terdapat 10 mukim di daerah Temerloh iaitu Mukim Bangau, Mukim Jenderak, Mukim Kerdau, Mukim Lipat Kajang, Mukim Lebak, Mukim Mentakab, Mukim Perak, Mukim Songsang, Mukim Sanggang dan Mukim Semantan.

DIREKTORI/MUATTURUN

Kami mempunyai 19 tetamu dan tiada ahli di talian

ALAMAT KAMI

Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh,

Kompleks Pejabat Dan Tanah Temerloh,

28000 Temerloh,

Pahang Darul Makmur.

Tel : 09-2901313

Fax : 09-2964963 / 09-2961561

Emel : Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.

Facebook : Pdt Temerloh

 

PAUTAN AGENSI

 

STATISTIK PELAWAT

98026
Hari IniHari Ini19
SemalamSemalam167
Minggu IniMinggu Ini122
Bulan IniBulan Ini186
KeseluruhanKeseluruhan98026