Laman Web Rasmi Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh

Font Size

Menu Style

Cpanel

WARGA PDT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAKYAT

KORPORAT

Laman Utama

Masakan

Masakan 

Ikan Patin Masak Tempoyak 

Bahan utama:

  • 1 Ekor Ikan Patin
Bahan untuk di kisar:
  • 10 Biji Cili Padi
  • 1 Inci Kunyit Hidup
  • 1Sudu Besar Tempoyak.
Lain-lain bahan:
  • Daun Kesum Secukupnya
  • 2 Kuntum Bunga Kantan
  • Air
  • Garam Secukup Rasa
  • 5 Biji Limau Nipis
  • 2 Biji Mentimun

Cara membuatnya:

Ikan patin yang siap di potong di basuh dan dibersihkan dengan limau nipis supaya hilang baunya. Isi air ke dalam periuk dan masukkan bahan yang dikisar, bunga kantan, daun kesum berserta dengan ikannya sekali. Apabila ikan hampir masak masukkan mentimun dan garam secukup rasa. Setelah masak bolehlah di hidangkan.

  

Ikan Patin Masak Lemak Cili Api 

Bahan-bahan:

  • 1 Ekor Ikan Patin
  • 4 Ulas Bawang Merah Dan Bawang Putih [Dikisar]
  • 20 Biji Cili Padi [Dikisar]
  • 1 Biji Kelapa [Diambil Santannya]
  • Kunyit Secukupnya
  • 2 Batang Serai
  • Garam Secukup Rasa

Cara Membuatnya:

Basuh dan bersihkan ikan patin. Kemudian masukkan santan ke dalam periuk serta bawang dan lada yang dikisar, kunyit, garam secukupnya serta serai. Selepas itu masukkan ikan. Masak sehingga mendidih.

Kami mempunyai 58 tetamu dan tiada ahli di talian

ALAMAT KAMI

Pejabat Daerah dan Tanah Temerloh,

Kompleks Pejabat Dan Tanah Temerloh,

28000 Temerloh,

Pahang Darul Makmur.

Tel : 09-2901313

Fax : 09-2964963 / 09-2961561

Emel : Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.

Facebook : Pdt Temerloh (Rasmi)

 

PAUTAN AGENSI

 

STATISTIK PELAWAT

812746
Hari IniHari Ini93
SemalamSemalam215
Minggu IniMinggu Ini505
Bulan IniBulan Ini3504
KeseluruhanKeseluruhan812746